6 foretrukne utvidelser for WordPress

I dag kommer den første artikkelen om WordPress på Office-Tips og dagens valgte tema er utvidelser (plugins). Dette er bare en kort liste med våre favoritter og utvidelser en burde installere.

Senere planlegger vi å skrive mer om WordPress, som installasjon og standard innstillinger vi benytter. Det vil også komme artikler om kjekt å vite funksjoner i WordPress og sikkerhet inkludert det å ta kopi (Backup) av nettstedet. Hvordan artikler om reparasjon av problemer vi møter ved bruk av WordPress. Bruk av Affiliateprogram og andre inntekts kilder, dette vil så klart være avhengig av trafikk.

Men dette er første innblikk i innstikk verdenen til WordPress, hvilke innstikk (plugins) eksisterer og hvordan benyttes de. Som du sikkert vet finnes det 10 talls tusen (kanskje 100 talls tusen) av innstikk å velge blant. Det finnes veldig mange flotte men en må ta sine forhåndsregler vedrørende installering av innstikk. Der er noen skjulte risikoer i innstikk verdenen, innstikk (plugins) kan reduserer farten på nettsiden, noen innstikk er sjelden eller aldri oppdatert. Disse innstikkene kan være ett sikkerhetsproblem og det er best å unngå disse selv om beskrivelsen tilsier at de inneholder noen fantastiske egenskaper.

Listen vi presenterer i dag er hva vi kaller våre foretrukne «rammeverk» innstikk, de kontrollerer nettsted oppsett og oppførsel. Hjelper oss å følge opp nettsider og samler informasjon om nettstedet. Disse innstikkene er brukt til å kontrollere overordnede innstillinger, ikke den typen som benyttes for utarbeidelse av blogg poster. En artikkel om innstikkene vi benytter for utarbeidelse av blogg poster vil komme senere. Listen i dag inneholder sikkerhets innstikk, hjelp med SEO (søkemotor optimalisering), nettsted analyse med mer. Så la oss gyve løs på listen

Rammeverk listen består av følgende innstikk:

 • Security InnstikkEtter en lang og problematisk sak med å gjenopprette Office-Tips etter besøk av noen uønska individer er alltid sikkerhets innstikk det første som installeres. Vår foretrukne sikkerhets innstikk på de fleste nettstedene vi opererer er Wordfence Security by Wordfence. Wordfence har en gratis og en betal versjon, gratis versjonen fungerer godt nok for det fleste nettsteder. Innstikket er installert i hopetall rundt kloden, så Wordfence samler inn mye data om uønsket adferd mot nettsteder og bruker denne informasjonen til å bygge et sterkere og bedre forsvars produkt.

   

  * Det er sterkt anbefalt å installere ett sikkerhets innstikk.
 • Nettsted analyse Å kjenne sitt publikum er kjernekunnskap når en opererer ett nettsted som blogger, nyhetsaviser osv. Metoden for å følge opp dette er ved hjelp av ett analyse innstikk (Analytics plugin). Kunnskap er verdi for å si det sånn.

  Statistikken normalt funnet i kontroll panelet til nettsted leverandøren, som CPanel gir ikke et reelt bilde av nettsted trafikken. Det er nødvendig med mer og bedre besøks data, vårt førstevalg for nettsted analyse er for tiden Google Analytics kombinert med ett innstikk fra Monster Insights. Registrer nettstedet hos Google Analytics, installer etterpå innstikket Google Analytics for WordPress by MonsterInsights i WordPress på nettstedet. Under oppsett av innstikket kobles dette til Google Analytics, med det kan besøksdata følges opp både fra WordPress administrasjonssiden på nettstedet og hos Google Analytics.

  * Det er sterkt anbefalt å installere ett analyse innstikk.

 • Søkemotor optimalisering (SEO) – I en artikkel vi leste på internett slo forfatteren fast at SEO betyr alt. For å få en aktiv side med besøkende er det ingen vei rundt søkemotor optimalisering (Search Engine Optimization, SEO) av nettstedet.

  Denne typen innstikk hjelper deg med å få det best mulige oppsettet for søkemotorene til å finne nettstedet ditt og for å rangere dine poster hvor det hører hjemme, blant stjernene av internett.

  For å gjøre dette mulig er det nødvendig med et SEO innstikk, dette er et innstikk som gir en verktøykasse for søkemotor optimalisering. Vårt foretrukne innstikk for kontroll og oppfølging av SEO er Yoast SEO for everyone by Team Yoast.

 • Kommentar kontroll – På det fleste av våre nettsteder ønsker vi ikke at gjestene kommenterer på postene. Denne typen tilbakemelding blir normalt rutet til Facebook gruppen til nettstedet. På Facebook blir det postet en introduksjon til artikkelen med en link til nettsiden og åpning for å kommentere artikkelen.

   

  Facebook er stedet hvor vi ønsker alle typer av samspill med kunder/gjester, som tilbakemeldinger, spørsmål, forespørsler om artikler osv. Det eneste unntaket er kontakt skjemaet på nettstedet, men kontakt skjemaene er det for at besøkende skal kunne kontakte oss på e-post.

   

  Grunnen til dette er at vi har funnet ut at kommentarer under hver artikkel har lav verdi i forhold til hva vi får igjen. En mengde uønskede kommentarer, og det er tidkrevende å følge opp og godkjenne hvilke kommentarer som skal vises.  På grunn av dette er kommentarer deaktivert som standard på nettstedene vi opererer. Dette kontrollerer vi med innstikket Disable Comments by Samir Shah.
 • Blogg liste utseenede På det fleste av nettstedene vi operer er det sider som inneholder lister med det siste blogg postene. Disse listene er ofte filtrert på en kategori, dette for å gjøre de relevante for den siden og under det meny emnet hvor de er vist.

  I tillegg ønsker vi ofte å tilpasse disse listene til vårt foretrukne oppsett. Normalt med ett bilde til venstre og så en kombinasjon av tittel, forfatter, dato, kategorier, stikkord og forord til artikkelen til høyre for bildet.

  Innstikket vi benytter til dette er Category Posts Widget by TipTopPress, gratis versjonen. Den er kanskje ikke så brukervennlig siden kontroll koden må legges til på siden manuelt og så må en fullføre oppsettet for listen ved å velge siden den viser på under Tema tilpasning i hovedmenyen til WordPress. Men siden post listene normalt bare benyttes på sider og derfor bare settes opp en gang er det verdt bryderiet.

 • Sosiale mediar samspill – Nettstedet ditt kan inneholde det beste innholdet i verden, se bedre ut enn noe som er sett før, men uten besøkende er det verdiløst. Hovedmetoden i dag for å være synlig og få besøkende er via søkemotorer og sosiale medier. Det er derfor viktig å ha et sosiale medier innstikk på nettstedet som viser del og følg knapper.

  Innstikket vi benytter på det fleste av våre nettsteder i dag er Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons by UltimatelySocial. Dette innstikket tilbyr del og følg knapper til det mest populære sosiale medier plattformene og er enkelt å sette opp med masse kjekke funksjoner.

Dette var vår foretrukne liste for å kontrollere rammeverket til WordPress på nettstedene våre, oppfølging av sikkerhet, sosiale medier, kommentering og SEO. Håper du likte artikkelen og fant noen nyttige tips. Den neste artikkelen relatert til WordPress vil inneholde innstikkene vi benytter for design av blogg poster, forenkling av design for å slippe HTML koding, så følg med fremover.

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share