Lære bruk av hurtigtaster i Microsoft Excel

Bli mer effektiv i Excel ved å ta i bruk og lære om nyttige hurtigtaster i Microsoft Excel. Få en bedre brukeropplevelse i Excel.

For å jobbe effektivt i Excel er det kjekt å kunne noen hurtigtaster. Så slipper en å flytte handa frem og tilbake mellom tastaturet og musa. Nedenfor følger noen hurtigtaster som gjør brukeropplevelsen i Excel litt bedre, håper de kommer til nytte.


Her kommer noen enkel forklaring til bruk av hurtigtaster i Microsoft Excel


En hurtigtast for å skifte mellom åpne Microsoft Excel filer.

Det er virkelig irriterende å måtte benytte musen for å skifte mellom regneark i forskjellige filer. Flere museklikk må ofte benyttes, det er lett å velge feil ark fra mikrobildene når en klikker på Excel ikonet på oppgavelinjen til Windows.

Med [Ctrl] + [Tab] tastekombinasjonen er problemet løst. For med disse hurtigknappene flytter du deg enkelt mellom åpne Excel filer.

Supertips: Denne funksjonen kan du også benytte i andre program, som å bytte mellom faner i Internett Explorer eller Google Chrome.


En hurtigtast kombinasjon for å hoppe mellom arkene / skillearkene i ett Excel fil.

For å skifte mellom arkene / skillearkene i regnearket benyttes som oftest musen. En kjedelig sak da tastaturet må slippes, heldigvis finnes det en enkel løsning.

Ved å trykke [Ctrl] + [Page Up] eller [Page Down] blar en enkelt mellom skillearkene i Excel filen. En enkel og effektiv metode for skifte mellom skillearkene i Excel regnearket uten å slippe tastaturet.

Supertips: Denne funksjonen kan du også benytte i andre program, som å bytte mellom faner i Internett Explorer eller Google Chrome.


En hurtigtast kombinasjon for å hoppe i Excel regnearket.

En enkel metode for å flytte seg rundt inne i ett regneark/skilleark i Excel er ved å benytte hurtigtastene [Ctrl] + pil tastene.

Innefor ett sett med data i regnearket vil [Ctrl] + en av piltastene flytte markøren til det siste feltet med data før et åpent felt.

Står markøren på det siste feltet med data eller i ett åpent felt vil [Ctrl] + en av piltastene flytte markøren til første felt i pilens rettning som inneholder data.

For eksempel vil en dersom et data sett består av 1000 rader og markøren står i rad 1 kunne bevege seg til rad 1000 ved ett enkelt klikk på [Ctrl] + [Pil ned].

Trykkes det en gang til på [Ctrl] + [Pil ned] når markøren står på siste rad som inneholder data i regnearket vil markøren flytte seg til rad 1048576. Rett og slett den absolutt siste mulige rad i et Excel regneark. Dette da den ikke finner data å stoppe på i noen rader før den når slutten.

Med ett kjapt klipp på [Ctrl] og [Pil opp] vil markøren flytte seg tilbake til siste rad i datasettet som inneholder data.


Ett klikk for å velge alt.

Du kjenner kanskje til hvordan velge alt ved å benytte hurtigtastene [Ctrl] + [A] tastekombinasjonene.

Men færre kjenner til at med kun ett klikk på hjørne knappen i Excel arket velges alt.

Ved å klikke på knappen vist i bilde vil alt velges umiddelbart.


Håper du fant det nyttig å lære om bruk av hurtigtaster i Microsoft Excel

Flere fine tips og triks på Office-Tips.no….

Skjule og vise rader i Excel

Skjule data meny

En fin egenskap å kunne når en arbeider i Excel er muligheten til å skjule og vise kolonner og rader. Dette gjør det ofte mer oversiktlig om det er mye data og en kun skal jobbe med ett begrenset utsnitt av disse. For å lære hvordan en skjuler rader er det bare å klikke her.


Vis alt innhold også skjulte rader og kolonner

For å være sikker på at en ser alle felt i ett regneark kan det ofte være greit å begynne med vis alt kommandoen når en åpner Excel filen og regnearket en skal jobbe med. Har du lyst å lære hvordan dette gjøres er det bare å klikke her.


Oversikt over Office-Tips.no artikler

Ønsker du å se flere av våre artikler om office produkter er det bare å klikke her for en full oversikt.

Dersom du ønsker flere tips til mer effektiv bruk av Excel er oversikten over Excel innlegg ett greit utgangspunkt, klikk i så tilfelle her for å se kun Excel relaterte innlegg.

Det finnes også en tilsvarende side for WordPress artikler, denne når du ved å klikke her. På denne siden vil det etterhvert komme gode tips og brukerveiledninger til bloggere, firma, lag, organisasjoner som benytter WordPress.

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share