Hurtigtaster som bedrer effektiviteten ved bruk av Excel

PDF fil for utskriftsvennlig versjon

Det gjør brukeropplevelsen mye bedre om en kan Hurtigtaster som bedrer effektiviteten ved bruk av Microsoft Excel. Benytter en Excel over timer hver dag på jobb eller privat kan det være greit å kunne noen enkle triks for å bevege seg rundt, slippe bevege handa mellom tastatur og mus. Under har vi forklart 4 Effektive hurtigtaster for Excel. Dette er hvordan en velger alt på en side i regnearket, hvordan en enkelt bytter mellom åpne filer, beveger seg i regnearket og mellom arkene i arbeidsboken.

Her kommer våre tips til Hurtigtaster som bedrer effektiviteten


Ett klikk for å velge alt hurtigtast.

Du kjenner kanskje til hvordan velge alt ved å benytte [Ctrl] + [A] tastekombinasjonene.

Men færre kjenner til at med kun ett klikk på hjørne knappen i Excel arket velges alt.

Ved å klikke på knappen vist i bilde vil hele regnearket velges.

Hurtigtaster som bedrer effektiviteten, Ett klikk for å velge alt hurtigtast.

En tastekombinasjon for å skifte mellom åpne Excel-filer.

Hurtigtaster som bedrer effektiviteten, En tastekombinasjon for å skifte mellom åpne Excel-filer.

Det er virkelig irriterende å måtte benytte musen for å skifte mellom regneark i forskjellige Excel-filer. Flere museklikk må ofte benyttes, det er lett å velge feil ark fra mikrobildene som kommer opp når en klikker på Excel ikonet på oppgavelinjen til Windows.

Med [Ctrl] + [Tab] tastekombinasjonen er problemet løst. For med disse hurtigknappene flytter du deg enkelt mellom åpne Excel filer.

Supertips: Denne funksjonen kan du også benytte i andre program, som å bytte mellom faner i Internett Explorer eller Google Chrome.


Bedre effektivitet ved å flytte markøren med enkle klikk.

En effektiv hurtigtast for Excel er mulighet til å bevege seg rundt i regnearket. Det å bevege seg rundt gjøres enkelt ved å benytte [Ctrl] + pil tastene.

Innefor ett sett med data i regnearket vil [Ctrl] + en av piltastene flytte markøren til det siste feltet med data før et åpent felt.

Står markøren på det siste feltet med data eller i ett åpent felt vil [Ctrl] + en av piltastene flytte markøren til første felt i pilens rettning som inneholder data.

For eksempel vil en dersom et data sett består av 1000 rader og markøren står i rad 1 kunne bevege seg til rad 1000 ved ett enkelt klikk på [Ctrl] + [Pil ned].

Trykkes det en gang til på [Ctrl] + [Pil ned] når markøren står på siste rad som inneholder data i regnearket vil markøren flytte seg til rad 1048576. Rett og slett den absolutt siste mulige rad i et Excel regneark. Dette da den ikke finner data å stoppe på i noen rader før den når slutten.

Med ett kjapt klipp på [Ctrl] og [Pil opp] vil markøren flytte seg tilbake til siste rad i datasettet som inneholder data.

Hurtigtaster som bedrer effektiviteten

En hurtigtast er å hoppe mellom arkene / skillearkene i en Excel fil.

Hurtigtaster som bedrer effektiviteten

For å skifte mellom arkene / skillearkene i regnearket benyttes som oftest musen. En kjedelig sak da tastaturet må slippes, heldigvis finnes det en enkel løsning.

Ved å trykke [Ctrl] + [Page Up] eller [Page Down] blar en enkelt mellom skillearkene i Excel filen. En enkel og effektiv metode for skifte mellom skillearkene i Excel regnearket uten å slippe tastaturet.

Supertips: Denne funksjonen kan du også benytte i andre program, som å bytte mellom faner i Internett Explorer eller Google Chrome.

Håper du syntes innlegget om Hurtigtaster som bedrer effektiviteten for bruk av Excel var nyttig!


Flere fine tips og triks på Office-Tips.no….

Skjule og vise rader i Excel

Skjule data meny

En fin egenskap å kunne når en arbeider i Excel er muligheten til å skjule og vise kolonner og rader. Dette gjør det ofte mer oversiktlig om det er mye data og en kun skal jobbe med ett begrenset utsnitt av disse. For å lære hvordan en skjuler rader er det bare å klikke her.


Vis alt innhold også skjulte rader og kolonner

For å være sikker på at en ser alle felt i ett regneark kan det ofte være greit å begynne med vis alt kommandoen når en åpner Excel filen og regnearket en skal jobbe med. Har du lyst å lære hvordan dette gjøres er det bare å klikke her.


Oversikt over Office-Tips.no artikler

Ønsker du å se flere av våre artikler om office produkter er det bare å klikke her for en full oversikt.

Dersom du ønsker flere tips til mer effektiv bruk av Excel er oversikten over Excel innlegg ett greit utgangspunkt, klikk i så tilfelle her for å se kun Excel relaterte innlegg.

Det finnes også en tilsvarende side for WordPress artikler, denne når du ved å klikke her. På denne siden vil det etterhvert komme gode tips og brukerveiledninger til bloggere, firma, lag, organisasjoner som benytter WordPress.

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share